Over ons

Geschiedenis

Sinds halverwege de jaren 50 wordt er op deze bijzonder mooie locatie bloemen en planten verkocht. Recht tegenover de historische stadsmuur met de oude ‘Smedepoort’ net buiten het centrum van Harderwijk.

De grondleggers van dit eerste toen nog primitieve verkooppunt waren de gebroeders Sjors en Renger Kas. Welke in 1958 de eerste kiosk openende met de naam “Het Aalsmeerse Bloemenhuis”, gelegen aan de Plantage. In 1966 wordt door Renger Kas een nieuwe kiosk gebouwd na grote vandalisme, genaamd “Kiosk Plantage” . Samen met zijn vrouw Marietje uit de Bosch hebben zij met veel liefde en plezier dit punt opgebouwd door hun voortreffelijke inzet en goede kwaliteit. Hierdoor werd de kiosk een bekend ijkpunt en al snel ’t Stalletje genoemd in het ‘olde Harderwieks’.

Eind 1988 is de kiosk van eigenaar veranderd en kreeg de naam Bloemenkiosk R. van Burken. In 1992 werd besloten de toen ‘verouderde’ kiosk na ruim 25 jaar te vervangen. De nieuwe (huidige) kiosk werd groter en hoger en was na twee maanden gerealiseerd. Op 10 december 1992 werd de nieuwe kiosk geopend. Mede dankzij de altijd enthousiaste medewerkers die de Bloemenkiosk door de tijd heen heeft gehad in combinatie met de beste kwaliteitsproducten en goede service werd de bloemenkiosk een groot succes en stond ook regionaal zeer goed bekend.

Volle kracht vooruit

Vanaf 1 september 2016 wordt de Bloemenkiosk wederom geëxploiteerd door Rik van Burken. Samen met zijn vrouw Anne Marie en een team van spontane professionals hebben zij de kiosk weer omgetoverd tot een unieke locatie voor al uw trendy boeketen en losse bloemen. Parkeren voor de deur is nog altijd gratis.

Openingstijden

Maandag tot en met Vrijdag
09:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag
08:30 uur – 17:00 uur

Adres

Smeepoortstraat 1b
3841 EG, Harderwijk

E-mail: info@bloemenkioskvanburken.nl

Tel: 0341 - 706 899

Volg ons via: